Externe

Zelenski spune că rușii vor fi împinși dincolo de granițe. A început contraofensiva armatei Ucrainei

Luni, 29 august, a început mult așteptata contraofensivă a trupelor ucrainene în regiunea Herson, iar preşedintele, Volodimir Zelenski anunță că îi va împinge pe ocupanți dincolo de graniță. „Dacă vor să supravieţuiască, este timpul ca armata rusă să fugă”, spune liderul de la Kiev.

Contraofensiva armatei Ucrainei a început în forță, luni 29 august, încercând să recupereze teritorii ocupate de ruși.
Forțele armate ale Ucrainei fac apel la populația civilă din Herson să plece din regiune sau să rămână în adăposturi.
În discursul său zilnic către poporul ucrainean, Volodimir Zelenski nu a abordat contraofensiva în mod direct, dar a spus: „Ocupanţii ar trebui să ştie: îi vom alunga de la graniţă.
Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat. Mergeţi acasă”.
Volodimir Zelenski: Nu va fi loc de ruși pe pământul Ucrainei
Președintele Ucrainei anunță că rușii vor fi alungați din mai multe regiuni ocupate de ei: Harkov, Herson, Zaporojie, dar și Donețk și Crimeea.
„Ucraina va recupera regiunea Harkov, regiunea Lugansk, regiunea Doneţk, regiunea Zaporojie, regiunea Herson, Crimeea, cu siguranţă întreaga noastră zonă de apă a Mării Negre şi a Mării Azov- de la insula Şerpilor până la strâmtoarea Kerci. Acest lucru se va întâmpla. Acestea sunt ale noastre. Şi aşa cum o înţelege societatea noastră, vreau să o înţeleagă şi ocupanţii.Nu va fi loc pentru ei pe pământul ucrainean”, a declarat Zelenski, potrivit President.gov.ua.
sursa

Citeste si ...