Externe

Olaf Scholz: E nevoie de discuții de pace cu Rusia și încetarea livrărilor de arme către Ucraina

Un grup de parlamentari din Partidul Social Democrat din Germania (SPD), al cancelarului Olaf Scholz, cer negocieri de pace cu Rusia. „Continuarea războiului va duce doar la mai multe victime și distrugeri”, spun ei. Semnatarii scrisorii au mai cerut ca Ucraina să nu mai primească echipamente militare grele, pentru a nu se risca un război nuclear.
„Continuarea războiului va duce doar la mai multe victime și distrugeri. E nevoie de o încetare a focului cât mai curând ca punct de plecare pentru discuții de pace substanțiale”, se arată în scrisoarea intitulată „Pistolele trebuie să tacă!”, citată de The Guardian.

Membrii SPD mai susțin că „îmbunătățirea relațiilor cu Rusia” e posibilă numai după ce Vladimir Putin nu va mai fi la putere, dar până atunci e necesar ca părțile să găsească o modalitate de a coexista în pace. O astfel de relație, spun ei, „trebuie găsită cu guvernul rus pe baza recunoașterii unor realități care nu-i sunt pe plac și care exclud o escaladare ulterioară a războiului”.
Politicienii din SPD mai spus că livrarea de arme către Ucraina trebuie să țină cont de o „linie roșie” ce poate fi percepută ca o intrare în război și, de asemenea, că Ucraina nu trebuie să primească armament greu pentru a nu fi riscat un război nuclear.

Semnatarii scrisorii au făcut apel la UE să intensifice eforturile diplomatice cu unele țări ce pot juca rol de mediator și au propus Chinei să acționeze ca mediator.

sursa

Citeste si ...