Externe

Forțele armate ucrainene au început să folosească o muniție „neortodoxă” împotriva invadatorilor ruși.

Armata ucraineană a fost surprinsă utilizând muniții „neortodoxe” împotriva invadatorilor. O înregistrare video publicată pe o platformă de socializare și, ulterior, distribuită de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, demonstrează acest fapt.

Proiectilele au fost produse acum câteva luni
Administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker au notat că „nevoile masive ale armatei ucrainene în ceea ce privește artileria sunt întrunite din unele surse neortodoxe – artileriștii ucraineni au fost văzuți folosind proiectile de 122 de milimetri produse în fabricile din Pakistan”.

Aceeași sursă menționează că proiectilele surprinse în imagini au fost produse cu doar câteva luni în urmă.
„Încă o demonstrație a modului în care partenerii din Occident obțin materialele de care Forțele Armate Ucrainene au nevoie”, menționează pagina.

Modul în care ucrainenii au făcut rost de obuze este un mister
Este o enigmă cum au ajuns obuzele în mâinile armatei ucrainene. O posibilă explicașie este că au fost cumpărate de Marea Britanie și, ulterior, transmise Kievului.
O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la jumătatea lunii iulie arată de asemenea că armata ucraineană a început să folosească mortiere de 120 de mm HM-16 fabricate în Iran. Acest fapt este inexplicabil, în contextul în care Iranul, un aliat tradițional al Rusiei, a fost una dintre puținele țări din lume care au refuzat să condamne „operațiunea militară specială”.

În această ordine de idei, trebuie menționat faptul că Teheranul a livrat Rusiei drone militare, pe care să le folosească în războiul contra Ucrainei.
sursa

Citeste si ...